Meditacija Notranji smehljaj

Taoisti so verjeli, da ni dovolj, da dosežemo globoko in trajno sproščeno stanje s tem, ko sprostimo mišičevje in pomirimo živce, temveč se moramo sprostiti v naših najbolj notranjih telesnih delih, v življenjsko pomembnih organih. Ko to dosežemo, takrat je sproščena tudi naša duša. S tehniko notranjega smehljaja ogovorimo in z ljubeznijo uravnotežimo ter sprostimo naše notranje organe.

Smehljaj je znak ljubezni, deluje ogrevajoče in sproščujoče, obenem pa se skozi nasmeh pri človeku vzpostavi sposobnost sprejemanja in dajanja ljubezni. Stari Kitajski mojstri so verjeli, da trajni notranji smehljaj, smehljaj samemu sebi zagotavlja srečo, zdravje in dolgo življenje, skratka življenje v harmoniji s samim seboj.

Metoda notranji smehljaj je preprosta vizualizacijska meditativna tehnika, ki temelji na dejstvu, da se tako kot v celotnem kozmosu, tudi v naših telesnih organih prepletata pozitivna in negativna energija.

 

Naši organi pa so neposredno povezani s čustvi in vrlinami:

 • SRCE z ljubeznijo, srečo in sovraštvom
 • PLJUČA s pogumom in žalostjo
 • VRANICA z iskrenostjo, stabilnostjo, vznemirjenjem in skrbmi
 • LEDVICE z nežnostjo, mirnostjo in strahom
 • JETRA z ljubosumjem, jezo, zamero, krivdo in prijaznostjo

 

meditacija notranji smehljaj

Kadar se v naših organih nakopiči preveč negativne energije, ki nam jemlje življenjsko moč, to lahko vodi v razvoj bolezni. Če se jezimo, smo pod stresom in napeti, naši organi izločajo strupene izločke, ki blokirajo energetske kanale in povzročajo povišan krvni pritisk, hitrejše bitje srca, nespečnost, prebavne motnje, pomanjkanje apetita…

S tem ko se smehljamo navznoter, vse do svojih organov in žlez, pa naši organi izločajo neke vrste nektar, ki hrani in ščiti celo telo. Telo se počuti cenjeno in ljubljeno, organi postanejo mehkejši, bolj sproščeni in tako bolje opravljajo svoje delo.

Z notranjim smehljanjem pretvarjamo negativna čustva v pozitivna, odpravljamo napetosti, stres in tako preprečujemo nastanek bolezni. Poveča se naša vitalna energija v vseh notranjih organih in žlezah, izboljša se naše počutje in naš um se popolnoma umiri. Notranji smehljaj nam pomaga, da zopet vzpostavimo globlji stik z našim telesom in duhom in nas popelje do harmonije s samim seboj.

 

 

  Metodo Notranji smehljaj je razvil veliki taoistični mojster – Mantak Chia, katerega sem imela čast spoznati in se od njega učiti tudi sama. ♥

mantak chia monika radic

0
  0
  Nakupovalna košarica
  Voziček je prazenVrni se v trgovino
  Brezplačno darilo ob prijavi na e-novičke!

  Te privlači svet energij?
  Si želiš globljega stika s seboj?
  Želiš končno zaživeti življenje kakršnega si si vedno želel/a?
  Te zanima, kako lahko to dosežeš?

  Naroči se na e-novičke
  in postani del moje sijoče in srčne skupnosti!

  Ob tem prejmeš DARILO: Meditacijo za odpiranje srčne čakre in več ljubezni do sebe + Meditacijski dnevnik

  Od e-obvestil se lahko odjaviš kadarkoli.
  x