O reikiju

Reiki terapijaKaj je reiki?

”REI” pomeni univerzalno, ”KI” pomeni življenjska energija.

V dobesednem prevodu je reiki univerzalna življenjska energija, ki se pretaka v vsem, kar je živo. Jaz pa bi reiki poimenovala ‘zdravilna energija ljubezni,’ ker je stik z reiki energijo tako ljubeč in pomirjujoč kot je lahko le brezpogojna Božanska ljubezen. Ta energija je del vsakega od nas in če se ji odpremo, se odpremo življenjski energiji. Ta energija je tako nežna, mehka in ljubeča. V današnjem stresnem načinu življenja pogosto občutimo pomanjkanje energije in hiter življenjski tempo, nas postopoma odmika od samih sebe. Ustvarijo se blokade, saj energija ne teče svobodno, to pa posledično vodi tudi v bolezni. Zato je zelo pomembno, da znotraj nas zopet vzpostavimo ravnovesje, tako kot je v ravnovesju vsa narava.

 

Kako poteka reiki tretma?

kaj je reiki

Reiki se izvaja s polaganjem rok, z dotikom ali na daljavo. Reikist, ki izvaja reiki, je prevodnik univerzalne življenjske energije. Na to energijo ne more vplivati, niti na način njenega delovanja, saj je le v vlogi posrednika te energije. Prejemnik reiki podpore mora biti odprt in pripravljen za delo na sebi, če želi, da mu reiki kar najbolj pomaga.

Reiki je zelo nežna energija, primerljiva z ljubeznijo in nikomur nikakor ne more škoditi. Prejemnik vedno prejme takšno reiki energijo, kot je v njegovo najvišje dobro in kot jo je tisti trenutek pripravljen sprejeti.

Reiki je čudovito orodje, s katerim lahko odpravimo vzrok naše težave, saj deluje na fizični, mentalni, čustveni in duhovni ravni. Vsaka težava ali bolezen se največkrat začne na čustveni ravni, šele na koncu se pojavi na fizični ravni. Ko se z reiki energijo dotaknemo vseh ravni hkrati, se v telesu aktivira samozdravljenje in pogosto se zgodi, da težava na fizični ravni sama od sebe izgine.

Celostni tretma s polaganjem rok traja okvirno 50 minut. Prejemnik je običajno v ležečem položaju, oči ima zaprte. Energija je tako nežna in sproščujoča, da prejemnik lahko vmes tudi zaspi. Običajno pretok energije občutimo kot prijetno toploto, vendar se doživljanje razlikuje od vsakega posameznika.

 

Kako deluje?

Za delo z reikijem je potrebna uglasitev oz. iniciacija. Reikist vzpostavi povezavo z Božansko in Zemeljsko energijo, ki se združita v srcu. Energija nato steče preko dlani reikista tja, kamor jo usmeri. Z reiki energijo lahko pomagamo tudi živalim in rastlinam ali pa energetsko napolnimo vodo in hrano. Reiki ni povezan z nobeno religijo, saj je energija le ena in je univerzalna. Z reikijem si lahko pomagamo pri zdravstvenih težavah, nudi pa nam tudi izjemno podporo pri osebni in duhovni rasti. Reiki lahko deluje le pozitivno, ne more škoditi, saj predstavlja brezpogojno ljubezen.

 

Zgodovina reikijaReiki terapija

Zdravilno moč polaganja rok poznamo že toliko časa, kot je staro človeštvo. Po legendi naj bi se staro ljudstvo Mu, preselilo na področje današnje Indije in Tibeta in tja prineslo reiki. Ponovno pa ga je odkril japonski zdravnik dr. Mikao Usui, ustanovitelj tradicionalnega reikija kot sistema naravnega zdravljenja.

 


Ugodni učinki reikija

 • ima močan antistresni učinek
 • pomirja in krepi pozitivni odnos do življenja
 • sprošča napete mišice
 • uravnovesi telesne energije
 • sprosti energijske blokade in vzpostavi energijski pretok v telesu
 • podpre naravne sposobnosti telesa za samozdravljenje
 • izboljša počutje
 • srce se lažje odpre za ljubezen
 • lajša bolečine in fizično nelagodje
 • pospeši okrevanje po bolezni
 • poveča in uravnovesi življenjsko energijo
 • pomaga sprostiti čustvene in razumske blokade
 • utrjuje imunski sistem
 • pomaga pri ozaveščanju vzrokov težav in tako podpira osebno rast
 • deluje na duhovni, čustveni, mentalni in fizični ravni
 • pomaga pri mentalni jasnosti in kreativnosti

Kaj je reiki dal meni?

V reiki sem se zaljubila na prvi dotik. Kadarkoli sem se znašla v čustvenem neravnovesju, sem položila roke na srce. V nekaj minutah sem začutila brezpogojno ljubezen, občutek miru, topline in občutki tesnobe so odšli z naslednjimi izdihi. Reiki me popolnoma sprosti, umiri in uravnovesi energije, hkrati pa mi pokaže vzrok mojih čutenj, s katerim ozavestim svoj izziv in se odprem pozitivni spremembi. Reiki je postal moj način življenja, saj me močno spodbuja in mi pomaga pri osebnostni in duhovni rasti.

 

 Dovolite si začutiti svojo izkušnjo s to ljubečo energijo.

— > Kliknite za Reiki tretma < —

Reiki terapija

Brezplačno darilo ob prijavi na e-novičke!

Te privlači svet energij?
Si želiš globljega stika s seboj?
Želiš končno zaživeti življenje kakršnega si si vedno želel/a?
Te zanima, kako lahko to dosežeš?

Naroči se na e-novičke
in postani del moje sijoče in srčne skupnosti!

Ob tem prejmeš DARILO: Meditacijo za odpiranje srčne čakre in več ljubezni do sebe + Meditacijski dnevnik

Od e-obvestil se lahko odjaviš kadarkoli.
x