Intervju z Moniko Radič o meditaciji, Nina Rapilane Obran, Projekt življenje

intervju z moniko radič o meditaciji

 

Gotovo ste že slišali za meditacijo. Morda ste jo že tudi izvajali. Pa ste slišali tudi za meditacijo Notranji smehljaj? Kaj pa ThetaHealing meditacijo?

5. in 7. septembra, Jasna Novak Beguš iz Care Nature in Monika Radič iz Sijem, pripravljata dneve odprtih vrat, na katerih bo Monika, ki je mednarodno certificirana vaditeljica joge smeha, voditeljica meditacij, reiki mojstrica in učiteljica, predstavila ta dva načina meditacije. Poleg meditacije bosta z Jasno predstavili tudi obrazno jogo in jogo smeha, a z Moniko sem se tokrat pogovarjala prav o meditaciji Notranji smehljaj in ThetaHealing meditaciji.

 

Monika, pozdravljena! V prihajajočih dneh s svojo kolegico in prijateljico Jasno Novak Beguš, gostite dneve odprtih vrat, na katerih bosta predstavili obrazno jogo, jogo smeha, pa tudi meditacijo Notranji smehljaj in ThetaHealing meditacijo. Nam lahko poveste kaj več o teh dveh načinih meditacije?

Metoda Notranji smehljaj, ki izhaja iz tradicionalne kitajske medicine, je preprosta vizualizacijska meditativna tehnika, ki temelji na dejstvu, da se tako kot v celotnem kozmosu tudi v naših telesnih organih prepletata pozitivna in negativna energija. Naši organi pa so neposredno povezani s čustvi. Kadar se v naših organih nakopiči preveč negativne energije, ki nam jemlje življenjsko moč, to lahko vodi v razvoj bolezni. Z notranjim smehljanjem pretvarjamo negativna čustva v pozitivna, odpravljamo napetosti, stres in tako preprečujemo nastanek bolezni. Poveča se naša vitalna energija v vseh notranjih organih in žlezah, izboljša se naše počutje in naš um se popolnoma umiri. Notranji smehljaj nam pomaga, da zopet vzpostavimo ravnovesje v našem telesu in duhu in nas popelje do harmonije s samim seboj.

Na naših rednih meditacijah vedno začnemo z meditacijo Notranji smehljaj, da se popolnoma sprostimo, potem pa nadaljujemo s ThetaHealing meditacijo.

ThetaHealing je metoda zdravljenja, ki jo je ustanovila Vianna Stibal. Omogoča fizično, psihično in duhovno zdravljenje z usmerjenim namenom skozi enotno univerzalno energijo in Kreatorja. Obstaja več različnih frekvenc možganskih valov: beta, alfa, theta, delta in gama. Ko se povežemo z Izvorom vsega, kar je, se naše možgansko valovanje avtomatsko prestavi v Theta stanje zavesti.

Meditacije, ki jih izvajam, so vodene vsakič na drugo tematiko. Povežemo se s Kreatorjem z namenom, da dobimo vpogled v naše življenje in ozavestimo tisto, kar moramo spremeniti. Nato zamenjamo negativne občutke in prepričanja s pozitivnimi in koristnimi. Te meditacije nam lahko razkrijejo pretekle vzorce, omejujoča prepričanja ali blokade z namenom, da jih razrešimo. Pripeljejo nas v globlji stik s samim seboj in nam pokažejo pot do življenjskega poslanstva in pravega namena naše duše.

Kako ste se vi spoznali z meditacijo? Kako vam je spremenila življenje?

Leta 2011 sem se po težjem obdobju mojega življenja odločila, da obrnem nov list in da sebe postavim na prvo mesto. Takrat sem začela obiskovati Hatha jogo in meditacijo (ki jo še vedno obiskujem) pri moji dragi učiteljici Bojani Galun. Z njeno pomočjo in z njenim čudovitim načinom vodenja jogijske prakse, sem našla stik s sabo, s svojim telesom in to je bila moja prva stopnička na poti osebnostne in duhovne rasti. Nato sem začela obiskovati angelske meditacije pri Cristy Žmahar, ki so mi pomagale razrešiti moje pretekle nezdrave vzorce in prepričanja.

Meditacija je meni popolnoma spremenila življenje in postala način mojega življenja. Dala mi je več kot bi sploh lahko pričakovala, zato sem začutila močno željo po tem, da jo tudi jaz predam naprej.

Meditacija je za mnoge ljudi težka, ne vemo, kako se je lotiti, ko pa se je le lotimo, nas srbi nos, sosedov pes laja, otroci nas nujno potrebujejo… Kaj predlagate našim bralkam in bralcem?

Ko začenjamo z meditacijo, je zelo pomembno, da si poiščemo miren prostor in si zagotovimo, da nas takrat nihče ne bo motil. Šele takrat se lahko zares sprostimo. Začenjamo po malo, 5-10min na dan in čas postopoma podaljšujemo. Pomembno pa je tudi to, da se ne obsojamo! Normalno je, da nam misli švigajo sem ter tja, zato je pomembno, da se zaradi tega ne obsojamo. Preko naših misli se lahko zelo dobro spoznamo, zato vzemimo to kot priložnost za rast in ne kot oviro. Sprejmemo vse kar pride brez obsojanj.

Kaj lahko udeleženke in udeleženci meditacij pričakujejo od meditacije Notranji smehljaj in ThetaHealing meditacije? Kakšni so pozitivni učinki? Je meditacija priporočljiva za vse?

Najbolje je, da ne pričakujemo nič. 🙂 Ko pričakujemo, potem nadzorujemo in ravno takrat smo največkrat razočarani. Če pa se le odpremo in prepustimo, dobimo točno to, kar v tistem trenutku potrebujemo. Meditacija je priporočljiva za vse ljudi, učinki pa so odvisni od vsakega posameznika. Nekaterim zadostuje že to, da se po napornem dnevu sprostijo, nekateri pa so pripravljeni na globlje delo na sebi in lahko preko meditacije pridejo do določenih uvidov.

Vsak dobi toliko, kot je v tistem trenutku pripravljen sprejeti in vsak dobi tisto, kar je v njegovo najboljše in najvišje dobro. Jaz ne obljubljam ničesar in se nimam za nikakršnega ‘guruja’. Jaz samo predajam orodje, od vsakega posameznika pa je odvisno, kako ga bo uporabil. In vse je prav tako, kot je. Vsak od nas ima svojo pot, svoj prav in svoj pogled glede na naš trenutni nivo zavedanja.

Dnevi odprtih vrat bodo kar dva dneva, in sicer 5. in 7. septembra. Lahko kaj več poveste o dogodku?

5. septembra bova ob 18h z Jasno predstavili jogo smeha in obrazno jogo. Predstavitvi sva združili zato, ker imata vadbi zelo podobne učinke in ker z Jasno verjameva, da sta obe vadbi izjemno koristni za naše telo in za našo osebnostno rast. Udeleženci se spoznajo z dvema različnima vadbama in tako vidijo ali jim karkoli od tega ustreza ali ne. Predstavitev je bolj teoretična, na koncu pa skupaj naredimo tudi nekaj vaj iz joge smeha in vajo iz obrazne joge, da lahko vadbi preizkusijo tudi na lastni koži in obrazu. 🙂

Ob 20h, po predstavitvi, pa nadaljujemo s čisto pravo vadbo joge smeha. Udeleženci lahko v praksi vidijo ali je to za njih ali ne in se na podlagi lastne izkušnje odločijo ali bodo še naprej hodili na redne vadbe.

V četrtek, 7. septembra, pa se ob 20h lahko udeležijo meditacije Notranji smehljaj in ThetaHealing. Meditacija bo vodena na določeno temo, ki naj zaenkrat ostane še skrivnost. 🙂

Dnevi odprtih vrat so popolnoma brezplačni, vabljeni vsi ljudje, vseh starosti! 🙂

 

Hvala, Monika, za pogovor, vas, drage bralke in bralci, pa vabim, da pridete v Micelij in izkoristite to krasno priložnost in na en mah spoznate kar štiri močna orodja za osebno rast. 

Nina Rapilane Obran, Projekt življenje

 

0
  0
  Nakupovalna košarica
  Voziček je prazenVrni se v trgovino
  Brezplačno darilo ob prijavi na e-novičke!

  Te privlači svet energij?
  Si želiš globljega stika s seboj?
  Želiš končno zaživeti življenje kakršnega si si vedno želel/a?
  Te zanima, kako lahko to dosežeš?

  Naroči se na e-novičke
  in postani del moje sijoče in srčne skupnosti!

  Ob tem prejmeš DARILO: Meditacijo za odpiranje srčne čakre in več ljubezni do sebe + Meditacijski dnevnik

  Od e-obvestil se lahko odjaviš kadarkoli.
  x