Kaj je joga smeha?

Joga smeha je koncept, ki ga je marca 1995 postavil Indijski zdravnik dr. Madan Kataria. Smeje se lahko kdorkoli in kadarkoli brez posebnega razloga. Vaja se začne s smehom v skupini, ki hitro postane nalezljiv in spontan zaradi skupinske dinamike, ki temelji na očesnem kontaktu udeležencev. Raziskave so pokazale, da prihaja do enakih fizioloških in biokemičnih sprememb v našem telesu, ne glede na to, ali je smeh spontan ali umetno vzpodbujen. Gibanje se je začelo leta 1995 s petimi udeleženci in kmalu postalo priljubljeno med ljudmi, saj se je v 14 letih razširilo v več kot 5500 klubov po celem svetu. Vadba je sestavljena iz dihalnih, sprostitvenih in smejalnih tehnik. Traja približno eno uro in se zaključi s smejalno meditacijo. Joga smeha je primerna za vse ljudi, ne glede na telesne sposobnosti in omejitve. Smeh je univerzalen jezik, ki ne pozna meja.

Več na https://sl.wikipedia.org/wiki/Gelotologija

0
Kontaktirajte me
Kontaktirajte me
Vpišite svoje vprašanje
Povezujem...
Spodaj prosim vpišite vaše vprašanje. Odgovorila vam bom v najkrajšem možnem času.
Naši operaterji so zasedeni. Prosimo poskusite kasneje!
:
:
:

Podatki, zbrani s tem obrazcem, se uporabljajo za komunikacijo z vami. Če želite več informacij, preberite splošne pogoje uporabe spletnega mesta Sijem.si
Za pogovor v živo, vpišite svoje podatke.
:
:
Ta pogovor je zaključen
Brezplačno darilo!

Prijavite se na moja e-obvestila in prejmite DARILO, ki vam lahko v 30 dneh spremeni življenje: Plakat z orodji Access Consciousnessa + članek z napotki, kako orodja uporabljati.

Od e-obvestil se lahko odjavite kadarkoli.
x